I denne uge har Maja & jeg talt med:

Allan Madsen er uddannet lærer, talepædagog og familierådgiver og har en master i “IKT og læring”.

Han har arbejdet på Instituttet for Kommunikation og Handicap i Århus i 20 år – heraf de sidste 15 år med implementering af hjælpemidler til personer med funktionsnedsættelser.
Ved siden af det har han stiftet og udviklet ressource-platformen,
OrdblindeLab.

En ide, der duer – fra idé til handling.

interview med Allan Madsen

Allan og jeg har i flere år haft et samarbejde i og omkring OrdblindeLab. Instruktionsvideoerne er en vigtig ressource for deltagerne i mine workshops ”Bliv en haj til dine læse-skrive-hjælpemidler”. De får 3 mdr.s gratis adgang til præcis de instruktionsvideoer, der er relevante for dem, så de kan genopfriske de forskellige tips og funktioner efter workshoppen, når behovet melder sig..

…men tilbage til Allan og OrdblindeLab.

Allan fortæller, at ideen til OrdblindeLab opstod, da han via sit arbejde på instituttet i Århus konstaterede, at eleverne efter få måneder havde glemt de forskellige teknikker i brugen af de digitale hjælpemidler og derfor ikke fik dem brugt. Samtidig fik han til opgave at hjælpe en ”sen-hjerneskadet” med at blive selvkørende med de nødvendige digitale hjælpemidler ved hjælp af små instruktionsvideoer.

Det blev i 2016 startskuddet til OrdblindeLab – en digital portal for mennesker, der ønsker at forstå de læse-og skriveteknologier, de har behov for at blive aktive brugere af.

OrdblindeLab blev dermed en platform, der kunne hjælpe og støtte, så brugeren kunne begå sig selvstændigt og uafhængigt af andre. Men det er ikke kun en hjælp til ordblinde. OrdblindeLab er også tænkt som et hjælpemiddel til lærere, forældre og de professionelle vejledere, så de kan skabe sig et overblik over de nyeste og mest relevante læse- og skriveteknologier.

Og Allan fortæller: “Lige nu ligger der mere end 250 instruktionsvideoer, der understøtter og kan anvendes til Windows, Mac, Android, iPhone/iPad og online programmer, så det tilgodeser alle behov ligegyldig, hvilken platform, man er på. Det er min mission at nå så bredt ud, som overhovedet muligt og dermed hjælpe så mange som muligt.”

Allan Madsen fortæller her om sit arbejde:

Der sker store ændringer i 2020

Jeg har taget orlov fra mit job for at udvikle og arbejde med OrdblindeLab. Det er vigtigt for mig at være med i hele processen, så det ikke kun handler om at udvikle programmer, men hele vejen fra abonnementet er solgt til brugeren er selvhjulpen.

– Der er stor interesse og jeg har mere end 100 skoler, der abonnerer på OrdblindeLab – heriblandt Århus Universitet og Syddansk Universitet.

Mere info:

Artikel ”Nærmest genialt” på folkeskolen.dk:
https://www.folkeskolen.dk/895501/naermest-genialt

OrdblindeLabs hjemmeside: OrdblindeLab

Jeg kan kontaktes på [email protected], hvor jeg meget gerne besvarer spørgsmål om abonnementer og indhold på OrdblindeLab ligesom du er meget velkommen til at komme med idéer, forslag og kommentarer.