Tips om it-hjælpemidler

Ugens video er til dig,….

Jeg får mange spørgsmål og tager hver uge en funktion eller et smart tip op, der kan hjælpe dig med at få det fulde udbytte ud af dine it-hjælpmidler.

Du er meget velkommen til at foreslå emner, du gerne vil have vist her: Kontakt mig her
Abonner på min kanal på YouTube, så får du automatisk besked, når der kommer nye videoer:

Gå direkte til min YouTube kanal her

Uge 39. 2023

Søg hurtig og nem på Google

Denne uges video handler om Google Search eller Google søgning 🔍 🌐 Google ER mere end bare en søgemaskine🤔 Det er en uvurderlig ressource for ordblinde og mennesker med læsevanskeligheder, der lettere end nogensinde kan få adgang til relevante informationer🌐 Ved blot at udtale eller skrive de ord eller sætninger, der søges efter, kan du øjeblikkelig få adgang til tekster, artikler og oplysninger om stort set ethvert emne🙂 Tjek videoen nedenunder 👇og se hvor nemt det er at benytte denne funktion på dit device👊 God fornøjelse👍

Uge 36. 2022

Få læst dine undertekster op på forskellige streamingtjenester ved hjælp af Appen SubReader.

Denne uges video handler om SubReader. SubReader er en fantastisk App, der læser undertekster op på forskellige streamningtjenester. Den gør, at jeg kan se en film på fx engelsk og nyde filmen i stedet for at bruge ressourcer på at forsøge at læse undertekster op, og irritere mig over, at jeg ikke får filmens handling med. I næste uges video, viser jeg dig hvordan du bruger SubReader.

Uge 07. 2022

Mac Computer som it-redskab til ordblinde.

I denne her uges video viser jeg dig, hvorfor en Mac Computer er en velegnede computer til ordblinde og deres it-hjælpeprogrammer.

Uge 14. 2021

Oplæsning af underskrift ved hjælp af Go-box.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du via Go-box kan få læst alle undertekster op på film, nyhederne, serier, dokumentar mm. Go-box kan læse op på dansk, så længe underteksterne er på dansk er der ingen begrænsninger. Jeg ser aldrig en film på et fremmedsprog uden brugen af Go-box – så det er et super hjælpemiddel der gør dig uafhængig og i stand til selv at se og forstå en film på andet end dansk.

Uge 11. 2021

Ved du hvordan du bruger tegnsætning gennem diktering i Word?

I denne uges video viser jeg dig hvordan via word og diktering kan få hjælp til tegnsætning. Du skal bruge programmet Office 365 – Word online.

Uge 10. 2021

Se her hvordan du kan diktere i fremmedsprog på din computer.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du kan indstille din computer til at diktere i fremmedsprog i et Google Docs. Da Google Docs er et online program kan du bruge dikteringen både på en Windows og en Mac computer.

Uge 9. 2021

Ved du hvordan du bruger tegnsætning gennem diktering i Word?

I denne uges video viser jeg dig hvordan via word og diktering kan få hjælp til tegnsætning. Du skal bruge programmet Office 365 – Word online.

Uge 8. 2021

C-PEN en scanner pen, der kan læse tekst op ude brug af mobiltelefon, tablet eller computer.

I denne uges video, handler det om C-PEN ExamReader, der er et ekstra hjælperedskab til dig som ordblind eller med læseproblemer. C-PEN er et alternativ til din mobiltelefon eller din tablet. Den er i stand til at læse kortere sætninger eller ord op uden brug af andre enheder. MEN modsat din mobiltelefon eller tablet er C-PEN`en mest egnet til korte oplæsninger.

Uge 6. 2021

Vigtigheden af kunne diktere korrekt.

I denne uges video, som igen er et spørgsmål jeg har fået på Facebook, handler det om diktering. I videoen viser jeg dig, hvordan du dikterer til dine hjælperedskaber. I min situation ville jeg ikke kunne drive min virksomhed uden hjælp af diktering, da jeg ikke er i stand til at stave mere end tre til fire bogstaver af et ord. Diktering er for mig et uundværligt værktøj og uden det kan jeg ikke skrive en læsbar tekst.

Uge 4. 2021

Hvordan slår jeg oplæsning til og/eller fra på en iPhone under skrivning?

I denne uges video, som er et spørgsmål jeg har fået på Facebook, viser jeg dig hvordan du henholdsvis kan slå din oplæsning til eller fra på din iPhone under skrivning. Personligt vil jeg helst vente med oplæsningen til jeg har skrevet min tekst, men det er en smagssag, så prøv det, for at finde ud af hvad der virker bedst for dig – god fornøjelse.

Opfordring til at bruge jeres hjælpemidler

Min video i denne her uge er en opfordring til alle jer der sidder med online undervisning hjemme og måske bøvler lidt med diverse digitale it-hjælpemidler. Jeg kan ikke sige det mange gange nok – brugen af it-hjælpemidler er uundværlig og en vigtig medspiller i vores daglig dag uanset om du går i skole, på uddannelse eller job.

Uge 49.

Hvad skal jeg vælge – Windows eller Mac?

I denne uges video viser jeg dig i grove træk, hvad forskellen er på et Windows og et Mac produkt når vi snakker it-hjælpemidler.

Uge 48.

Sådan installerer du din “Hjælpemand/Oplæsningsfunktion” på din Android telefon.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du installerer din “Hjælpemand/Oplæsningsfunktion” på din Android telefon. Det smarte ved denne funktion er, at den kan bruges i alle telefonens funktioner, så uanset hvor du er på telefonen, kan du får hjælp til oplæsning.

Uge 47.

Sådan bruger du Siri på din Iphone, Ipad og Apple Watch.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du kan bruge Siri – funktionen på dine Apple produkter. Funktionen er nem og hurtig, og den kan bruges både med og uden høretelefoner. Har du høretelefoner på, kan du lade mobilen ligge i din lomme og stadig både diktere og lytte til dine beskeder mm.

Uge 46.

Når min oplæsningsfunktionen på min Iphone eller Ipad ikke virker, hvad kan jeg så gøre?

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du kan slå din oplæsningsfunktion til på din Iphone eller Ipad hvis den ikke virker. Oftest er det bare en genstart det kræver, så derfor er det faktisk ganske enkelt.

Uge 45.

Hvordan slår jeg min mikrofon til på min iPhone eller iPad.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du finder og slår din mikrofon til på enten din Iphone eller din Ipad. Alle Apple produkter er udstyret med en mikrofon hvilket er et fantastisk godt hjælpemiddel til alle. Dikteringsfunktionen er et super godt hjælpemiddel fordi det giver de samme muligheder til at skrive som alle andre.

Uge 44.

Sådan anvender du funktionen “Påmindelser” på din Android. Appen hedder “Keep-noter”.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du anvender funktionen “Keep-noter” på din Android. Funktionen er både nem og praktisk, i det du kan lave en “påmindekse” med både tid og sted, vedhæfte en fil eller et billede. Funktionen henvender sig ikke kun til læsesvage eller ordblinde, men er en generel god “Reminder” til alle.

Uge 43.

Sådan anvender du funktionen “Påmindelser” på din iPhone.

I denne uges video fortæller jeg dig, hvordan du anvender funktionen “Påmindelser” på din iPhone. Denne funktion er både nem og praktisk, i det du kan lave en “Påmindelse” på både tid og sted, med billeder og vedhæfte en fil. Funktionen er ikke kun til brug for læsesvage eller ordblinde, men også en rigtig god hjælp til alle andre.

Uge 42.

Sådan konverterer du en tekst til en lydfil.

I denne uges video viser jeg dig hvordan, du nemt og overskueligt kan konvertere en skrevet tekst til en lydfil og efterfølgende lægge den på f. eks. din computer, Ipad eller Smartphone.

Uge 41.

Hvordan laver jeg en korrekt opsætning til oplæsning på min Iphone?

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du på tre forskellige måde kan sætte din Iphone op til oplæsning – for at få din Iphone til at læse samtlige Apps mm. højt, er det nødvendigt, at du installerer alle tre.

Uge 40.

Hvorfor er diktering til devices vigtig og hvordan dikterer jeg korrekt.

I denne uges video fortæller jeg dig hvorfor det er vigtigt at diktere til dine devices og hvordan du gør det.

Uge 39.

Sådan OCR behandler jeg en artikel for at arbejde med den på min computer efterfølgende.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du ved hjælp af OCR nemt kan få en artikel på skrift ind i et google dokument på din computer og herefter arbejde i det dokumentet.

Uge 38.

Hvordan får jeg min Samsung telefon til at læse op på dansk?

I denne uges video viser jeg dig hvordan , du får din Samsung telefon til at læse din tekst op på dansk. Følg instruktionen i videoen , og se hvordan du kan få læst op på dansk eller andre sprog du har brug for.

Uge 37.

Oplæsning af madopskrifter.

I denne uges video, viser jeg hvordan du via Claro ScanPen Appen (Android) får læst en madopskrift op. Har du en Iphone, hedder den App Prizmo Go. Appen tillader, at du springer rundt i madopskrifter og får læst lige præcist den del op, så mange gange du har brug for. Kast dig glad ud i en ny udfordring med dit it-hjælpemiddel lige ved hånden – god fornøjelse !

Uge 36.

Cd-ord på din Mac Computer.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du bruger cd-ord på din Mac Computer.

Uge 26.

Ordblindhed som tabubelagt – emne.

I denne uges video, som er den sidste inden sommerferien, er temaet “Ordblindhed som tabubelagt – emne”. Tabuer er rigtig mange forskellige størrelser. Fælles for dem alle er, at vi ikke taler om emner fordi de gør os flove, utrygge, ilde berørte eller måske forkerte. Tabu dækker vel over ideen om, at hvis noget ikke socialt acceptabelt eller pænt, og vi ikke taler om det, så findes det ikke. Det er forkert, og kun gennem dialog, oplysning og fællesskab, kan et tabubelagt tema som ordblindhed blive nedbrudt. Så min opfordring lyder; “tal, fortæl og snak om ordblindhed, så det kan blive hørt og accepteret som et handicap på lige fod med andre handicaps”. God sommer !!

Uge 25.

Brugervenlig mad APP (GoCook) med oplæsning og praktiske videoer.

I denne uges video viser jeg dig , hvordan du via GoCook Appen nemt kan begive dig ud i diverse madopskrifter. Appen er god og lige at gå til, da den både kan læse op og indeholder små videoer, der praktisk viser hvordan man tilbereder maden.

CoCook Android

CoCook IPhone/iPad

Uge 24.

Sådan får du konverteret din læsetekst til en lydfil.

I ugens video viser jeg dig, hvordan du konverterer din læsetekst til en lydfil. Dette er smart, da du så kan få den læst højt på alle dine devices uanset hvor du befinder dig.

Uge 23.

Sådan bruger du Jokertegn (Stjernetegn) i dit skriveprogram.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du bruger jokertegnet til at forbedre din skriftlighed. Jokertegnet virker i alle skriveprogrammer og er en super hjælp når du begiver dig ud i længere og sværere ord. I videoen kan du se, hvordan du via jokertegnet kan få hjælp i din skriveproces og sikre dig en korrekt stavning.

Uge 22.

Sådan får du din Android – telefon til at læse en tekst op i Google Docs.

I denne uges video har jeg valgt, at besvare et spørgsmål fra Tina, omkring oplæsning af tekst i et Google Docs med en Android – telefon. I videoen kan du se, hvordan jeg via et google tastatur, kan få læst en tekst op i Google Docs.

Gboard – Google-tastaturet

Uge 21.

Sådan indstiller du din Android – telefon til generel oplæsning – også oplæsning af billeder.

I denne uges video viser jeg dig hvordan, du kan indstille din Android telefon til oplæsning. Du kan også indstille din telefon til at læse billeder op – det er smart, da du springer flere funktioner over og nu direkte kan få læst billeder op uden at skulle tag et screen shot først og benytte andre oplæsningsprogrammer.

Android Hjælpefunktioner

Uge 20.

Nye smarte oplæsningsfunktioner til din Android telefon.

Ugens video handler om, de nyeste indstillinger til oplæsning på din Android telefon.

Uge 19.

Oplæsning af nyheder på din Iphone.

Ugens video handler om , hvordan du får læst dine nyheder højt på din Iphone.

TV 2 NYHEDER

Uge 18.

Få din billedtekst læst højt på Facebook eller et andet medie du bruger med din Android.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du nemt og hurtigt kan få læst din billedtekst op på din Android.

Claro ScanPen OCR Reader.

Uge 17.

Få din billedtekst læst højt på Facebook eller et andet medie du bruger med din Iphone / Ipad.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du nemt og hurtigt kan få læst din billedtekst op på din Iphone eller Ipad.

Prizmo Go › Text Grabber.

Uge 16.

Bliv bedre til at bruge Nota uanset hvor du er henne.

I denne uges video viser jeg dig , hvordan du kan anvende Nota uanset om du er på farten , i skole eller et trejde sted. Nota er gratis for folk med læsehandicap og ordblinde. Du kan downloade Nota på din telefon, Iphone eller Android og på din tablet eller Ipad.

Nota Bibliotek Android.

Nota Bibliotek IPhone.

Uge 15.

Sådan får du via Appen Prizmo Go læst forskellige fremmedesprog højt.

I denne uges video viser jeg dig , hvordan du via Appen Prizmo Go får læst diverse fremmedesprog højt på din Iphone. Prizmo Go fungerer på både Iphone og Ipad og er super anvendelig i undervisningssammenhæng og i din fritid.

Prizmo Go › Text Grabber

Uge 14.

Sådan tager du et billede med din Iphone og får den læst højt via Appen Prizmo Go.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du nemt og hurtigt kan tage et billede af en vilkårlig tekst med din Iphone og få den læst højt. Appen hedder Prizmo Go og er gratis at downloade.

Prizmo Go › Text Grabber

Uge 13.

Diktering på Android telefon på dansk.

Denne uges video handler om, hvordan du downloader og installerer Googles tastatur på din Android telefon. Nogle Android telefoner kan ikke diktere på dansk, men jeg har en løsning til dig, der løser netop dette problem. Følg anvisningerne i videoen, hvor du step by step bliver guidet igennem installeringerne og du kan løse dit problem. Skulle du efterfølgende have problemer med dikteringen eller andet, er du velkommen til at kontakte mig.

Gboard – Google-tastaturet

Uge 12.

Oplæsning på Android telefon på dansk.

Ugens video handler om et spørgsmål jeg fik fra Susan angående oplæsning på dansk på en Android telefon. Jeg har før lavet en video omkring oplæsningsfunktionen på Android, men da nogle Android telefoner oplæser på engelsk eller slet ikke læser op, har jeg lavet en video om hvordan du kan løse netop dette problem.

Uge 11.

Sådan dikterer du på din Android telefon.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du kan bruge dikteringsfunktionen i din Android telefon. Som eksempel bruger jeg sms og Facebook, men princippet er det samme alle steder hvor du kan få dit tastatur frem på din skærm.

Uge 10.

Oplæsning af vilkårlig tekst på din Android telefon.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du får en vilkårlig tekst oplæst på din Android telefon. Som eksempel bruger jeg oplæsning af SMS, Nyheder, Email og Facebook, men det virker alle steder hvor der er en skrevet tekst. Det smarte ved at bruge telefonen er, at du nemt og hurtigt kan få læst en tekst højt.

Uge 9.

Sådan taler du til Google docs på computeren.

En henvendelse fra min FB side gav mig anledning til at uddybe spørgsmålet om, hvordan du får den bedste genkendelse når du taler til Google docs på computeren. Et godt råd er, altid at benytte en ekstern mikrofon, da den giver en bedre genkendelse og reducerer støjen fra dine omgivelser.

Uge 8.

Sådan tager du et billede med din Android – telefon og får den læst højt via Appen Claro ScanPen.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du nemt og hurtigt kan tage et billede af en vilkårlig tekst med din Android – telefon, og få den læst højt. Det er en hurtig, nem og gratis App du kan hente her:

Claro ScanPen OCR Reader.

Uge 7.

Sådan taler du til Windows via din Smartphone

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du via din Smartphone kan tale til Windows. Det smarte herved er, at du alle steder hvor din markør står, kan du diktere direkte til din computer via din Smartphone fx i word, one note, hjemmesider, formularer med flere. Denne funktion kan også benyttes ved andre sprog end dansk.

Uge 6.

Sådan henter du dine skolebøger i Nota og lægger dem i Google Drev.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du nemt kan hente dine skolebøger i Nota og lægge dem i Google drev. Det er smart, for så har du adgang fra alle dine diveces til dine downloadede skolebøger. Fordelen er, at uanset hvilket device du åbner, har du dine bøger til rådighed og kan få dem læst op.

Uge 5.

Hvordan taler jeg i et Google docs dokument og efterfølgende konverter det til et word dokument?

I videoen viser jeg dig, hvordan du kan tale i et Google docs dokument og efterfølgende hvordan du kan konvertere dokumentet til et word dokument. Det er en smart funktion, da man fx i skolen arbejder meget i word dokumenter.

Uge 4.

Om tale til Google docs

I videoen viser jeg dig, hvordan du kan tale ind i et Google docs dokument og efterfølgende, hvordan du kan konvertere dokumentet til et word dokument.
Det er en smart funktion, da man fx i skolen arbejder meget i word dokumenter.

Uge 3.

Om billedtekst → tekstdokument

Sådan omdanner du en billedetekst til et tekstdokument (OCR – behandler)

I denne video viser jeg dig, hvordan du nemt kan omdanne et billededokument til et tekstdokument ved hjælp af OCR.
OCR (Optical character recognition) er den mekaniske eller tekniske konvertering af håndlavede, skrevne eller printede billeder med tekst til redigerbar tekst på computeren.

Book et foredrag eller min hjælp

Kontakt mig helt uforpligtende og lad os få en snak.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

    Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, siger du samtidig JA til at modtage e-mails fra mig, der indeholder nyheder, tips og markedsføringsmateriale. Jeg deler ikke dine informationer med nogen og spammer aldrig! Du kan framelde dig nyhedsbrevet i alle mails fra mig.