Tips om it-hjælpemidler

Ugens video er til dig,….

Jeg får mange spørgsmål og tager hver uge en funktion eller et smart tip op, der kan hjælpe dig med at få det fulde udbytte ud af dine it-hjælpmidler.

Du er meget velkommen til at foreslå emner, du gerne vil have vist her: Kontakt mig her
Abonner på min kanal på YouTube, så får du automatisk besked, når der kommer nye videoer:

Gå direkte til min YouTube kanal her

Uge 26.

Ordblindhed som tabubelagt – emne.

I denne uges video, som er den sidste inden sommerferien, er temaet “Ordblindhed som tabubelagt – emne”. Tabuer er rigtig mange forskellige størrelser. Fælles for dem alle er, at vi ikke taler om emner fordi de gør os flove, utrygge, ilde berørte eller måske forkerte. Tabu dækker vel over ideen om, at hvis noget ikke socialt acceptabelt eller pænt, og vi ikke taler om det, så findes det ikke. Det er forkert, og kun gennem dialog, oplysning og fællesskab, kan et tabubelagt tema som ordblindhed blive nedbrudt. Så min opfordring lyder; “tal, fortæl og snak om ordblindhed, så det kan blive hørt og accepteret som et handicap på lige fod med andre handicaps”. God sommer !!

Uge 25.

Brugervenlig mad APP (GoCook) med oplæsning og praktiske videoer.

I denne uges video viser jeg dig , hvordan du via GoCook Appen nemt kan begive dig ud i diverse madopskrifter. Appen er god og lige at gå til, da den både kan læse op og indeholder små videoer, der praktisk viser hvordan man tilbereder maden.

CoCook Android

CoCook IPhone/iPad

Uge 24.

Sådan får du konverteret din læsetekst til en lydfil.

I ugens video viser jeg dig, hvordan du konverterer din læsetekst til en lydfil. Dette er smart, da du så kan få den læst højt på alle dine devices uanset hvor du befinder dig.

Uge 23.

Sådan bruger du Jokertegn (Stjernetegn) i dit skriveprogram.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du bruger jokertegnet til at forbedre din skriftlighed. Jokertegnet virker i alle skriveprogrammer og er en super hjælp når du begiver dig ud i længere og sværere ord. I videoen kan du se, hvordan du via jokertegnet kan få hjælp i din skriveproces og sikre dig en korrekt stavning.

Uge 22.

Sådan får du din Android – telefon til at læse en tekst op i Google Docs.

I denne uges video har jeg valgt, at besvare et spørgsmål fra Tina, omkring oplæsning af tekst i et Google Docs med en Android – telefon. I videoen kan du se, hvordan jeg via et google tastatur, kan få læst en tekst op i Google Docs.

Gboard – Google-tastaturet

Uge 21.

Sådan indstiller du din Android – telefon til generel oplæsning – også oplæsning af billeder.

I denne uges video viser jeg dig hvordan, du kan indstille din Android telefon til oplæsning. Du kan også indstille din telefon til at læse billeder op – det er smart, da du springer flere funktioner over og nu direkte kan få læst billeder op uden at skulle tag et screen shot først og benytte andre oplæsningsprogrammer.

Android Hjælpefunktioner

Uge 20.

Nye smarte oplæsningsfunktioner til din Android telefon.

Ugens video handler om, de nyeste indstillinger til oplæsning på din Android telefon.

Uge 19.

Oplæsning af nyheder på din Iphone.

Ugens video handler om , hvordan du får læst dine nyheder højt på din Iphone.

TV 2 NYHEDER

Uge 18.

Få din billedtekst læst højt på Facebook eller et andet medie du bruger med din Android.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du nemt og hurtigt kan få læst din billedtekst op på din Android.

Claro ScanPen OCR Reader.

Uge 17.

Få din billedtekst læst højt på Facebook eller et andet medie du bruger med din Iphone / Ipad.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du nemt og hurtigt kan få læst din billedtekst op på din Iphone eller Ipad.

Prizmo Go › Text Grabber.

Uge 16.

Bliv bedre til at bruge Nota uanset hvor du er henne.

I denne uges video viser jeg dig , hvordan du kan anvende Nota uanset om du er på farten , i skole eller et trejde sted. Nota er gratis for folk med læsehandicap og ordblinde. Du kan downloade Nota på din telefon, Iphone eller Android og på din tablet eller Ipad.

Nota Bibliotek Android.

Nota Bibliotek IPhone.

Uge 15.

Sådan får du via Appen Prizmo Go læst forskellige fremmedesprog højt.

I denne uges video viser jeg dig , hvordan du via Appen Prizmo Go får læst diverse fremmedesprog højt på din Iphone. Prizmo Go fungerer på både Iphone og Ipad og er super anvendelig i undervisningssammenhæng og i din fritid.

Prizmo Go › Text Grabber

Uge 14.

Sådan tager du et billede med din Iphone og får den læst højt via Appen Prizmo Go.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du nemt og hurtigt kan tage et billede af en vilkårlig tekst med din Iphone og få den læst højt. Appen hedder Prizmo Go og er gratis at downloade.

Prizmo Go › Text Grabber

Uge 13.

Diktering på Android telefon på dansk.

Denne uges video handler om, hvordan du downloader og installerer Googles tastatur på din Android telefon. Nogle Android telefoner kan ikke diktere på dansk, men jeg har en løsning til dig, der løser netop dette problem. Følg anvisningerne i videoen, hvor du step by step bliver guidet igennem installeringerne og du kan løse dit problem. Skulle du efterfølgende have problemer med dikteringen eller andet, er du velkommen til at kontakte mig.

Gboard – Google-tastaturet

Uge 12.

Oplæsning på Android telefon på dansk.

Ugens video handler om et spørgsmål jeg fik fra Susan angående oplæsning på dansk på en Android telefon. Jeg har før lavet en video omkring oplæsningsfunktionen på Android, men da nogle Android telefoner oplæser på engelsk eller slet ikke læser op, har jeg lavet en video om hvordan du kan løse netop dette problem.

Uge 11.

Sådan dikterer du på din Android telefon.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du kan bruge dikteringsfunktionen i din Android telefon. Som eksempel bruger jeg sms og Facebook, men princippet er det samme alle steder hvor du kan få dit tastatur frem på din skærm.

Uge 10.

Oplæsning af vilkårlig tekst på din Android telefon.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du får en vilkårlig tekst oplæst på din Android telefon. Som eksempel bruger jeg oplæsning af SMS, Nyheder, Email og Facebook, men det virker alle steder hvor der er en skrevet tekst. Det smarte ved at bruge telefonen er, at du nemt og hurtigt kan få læst en tekst højt.

Uge 9.

Sådan taler du til Google docs på computeren.

En henvendelse fra min FB side gav mig anledning til at uddybe spørgsmålet om, hvordan du får den bedste genkendelse når du taler til Google docs på computeren. Et godt råd er, altid at benytte en ekstern mikrofon, da den giver en bedre genkendelse og reducerer støjen fra dine omgivelser.

Uge 8.

Sådan tager du et billede med din Android – telefon og får den læst højt via Appen Claro ScanPen.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du nemt og hurtigt kan tage et billede af en vilkårlig tekst med din Android – telefon, og få den læst højt. Det er en hurtig, nem og gratis App du kan hente her:

Claro ScanPen OCR Reader.

Uge 7.

Sådan taler du til Windows via din Smartphone

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du via din Smartphone kan tale til Windows. Det smarte herved er, at du alle steder hvor din markør står, kan du diktere direkte til din computer via din Smartphone fx i word, one note, hjemmesider, formularer med flere. Denne funktion kan også benyttes ved andre sprog end dansk.

Uge 6.

Sådan henter du dine skolebøger i Nota og lægger dem i Google Drev.

I denne uges video viser jeg dig, hvordan du nemt kan hente dine skolebøger i Nota og lægge dem i Google drev. Det er smart, for så har du adgang fra alle dine diveces til dine downloadede skolebøger. Fordelen er, at uanset hvilket device du åbner, har du dine bøger til rådighed og kan få dem læst op.

Uge 5.

Hvordan taler jeg i et Google docs dokument og efterfølgende konverter det til et word dokument?

I videoen viser jeg dig, hvordan du kan tale i et Google docs dokument og efterfølgende hvordan du kan konvertere dokumentet til et word dokument. Det er en smart funktion, da man fx i skolen arbejder meget i word dokumenter.

Uge 4.

Om tale til Google docs

I videoen viser jeg dig, hvordan du kan tale ind i et Google docs dokument og efterfølgende, hvordan du kan konvertere dokumentet til et word dokument.
Det er en smart funktion, da man fx i skolen arbejder meget i word dokumenter.

Uge 3.

Om billedtekst → tekstdokument

Sådan omdanner du en billedetekst til et tekstdokument (OCR – behandler)

I denne video viser jeg dig, hvordan du nemt kan omdanne et billededokument til et tekstdokument ved hjælp af OCR.
OCR (Optical character recognition) er den mekaniske eller tekniske konvertering af håndlavede, skrevne eller printede billeder med tekst til redigerbar tekst på computeren.

Book et foredrag eller min hjælp

Kontakt mig helt uforpligtende og lad os få en snak.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, siger du samtidig JA til at modtage e-mails fra mig, der indeholder nyheder, tips og markedsføringsmateriale. Jeg deler ikke dine informationer med nogen og spammer aldrig! Du kan framelde dig nyhedsbrevet i alle mails fra mig.