Om mig

Min mission

Alle ordblinde skal kunne deltage i det danske samfund på lige vilkår med alle andre.

Jeg har selv fået et helt nyt liv fyldt med muligheder, hvor kun mine egne ønsker begrænser mig – ikke min manglende evne til at læse eller skrive.

Min skolegang var et mareridt. Det var ”9 ½ år i helvede” og det, der driver mig allermest i dag er at hjælpe børn og unge, så de ikke får de samme ar på sjælen.
Og hjælpe voksne, der har haft det lige så rædselsfuldt som mig, med at få adgang til den helt nye verden, det er, når man kan læse og skrive.

Min historie

Alt det, jeg ikke kunne finde ud af, som f.eks. at læse og skrive, blev jeg tvunget til at gøre mere af samtidig med, at alt det sjove, som jeg elskede, som f.eks. idræt, blev ”skåret væk” og erstattet med timer i specialklassen.

Mine forældre forsøgte alt. Også mere alternative ting.

Jeg havde f.eks. en halv times læsetræning hver dag i fire år, lydterapi og “specialbriller”, der skulle hjælpe mig med læseudfordringerne! Det virkede ikke!

Jeg skiftede skole fem gange, men havde stadig massive læse- og skriveproblemer og havde det rigtig skidt.

Jeg kom til sidst på en efterskole, der mente, de kunne hjælpe mig videre. Det kunne de ikke. Så da skolens vejleder sagde: ”Du får aldrig et job, du kan ikke klare at få en uddannelse”, fik jeg nok. Jeg fandt mig en læreplads som mekaniker og takket være familiens støtte og en god portion viljestyrke lykkedes det for mig at blive udlært.

Nogle år senere tog jeg et kursus på VUC Aabenraa for ordblinde for at lette det daglige arbejde med læsning og skrivning.
Jeg fik derefter chancen via mit job som pedel for at uddanne mig til serviceteknikker og i den forbindelse stiftede jeg for første gang bekendtskab med CD-ord (Pc-baseret læse- og skriveprogram, der hjælper usikre læsere og ordblinde).

Jeg indså, at livet som ordblind ikke behøvede at være så udfordrende, men at lærerne manglede viden om ordblindhed generelt og i særdeleshed om, hvordan man kan hjælpe ordblinde i dagligdagen.

Jeg arbejdede på daværende tidspunkt på efterskolen Strand. Jeg kontaktede Sønderborg Jobcenter med diverse spørgsmål omkring brugen af de mange forskellige hjælpeprogrammer på nettet, og hvorfor de ikke blev brugt.

Det blev startskuddet til et karriereskift og et helt nyt liv for mig.

Book et foredrag eller min hjælp

Kontakt mig helt uforpligtende og lad os få en snak.

Jeg har fået hjælp.

Jeg er stærkt ordblind og laver ikke denne side helt selv!

Siden er udarbejdet af
Lene Flindt fra Online akademiet.

Derudover får jeg hjælp af mit team til den daglige vedligeholdelse.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

    Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, siger du samtidig JA til at modtage e-mails fra mig, der indeholder nyheder, tips og markedsføringsmateriale. Jeg deler ikke dine informationer med nogen og spammer aldrig! Du kan framelde dig nyhedsbrevet i alle mails fra mig.